ŠTA JE MICROBLADING?

Microblading je hiper realistično trajno iscrtavanje obrva. Odnosi se na iscrtavanje dlačica na koži, pomoću specijalnog alata koji je namanjen za jednokratnu upotrebu i pigmenta koji se unosi u najplići deo kože. Na taj način iscrtane dlačice uklapamo sa već postojećim i dobijamo najprirodniji izgled obrva.

ŠTA SU PUDER OBRVE?

Puder obrve predstavljaju metodu polutrajne šminke, efekat puderastih obrva dobijamo tako što pigment apliciramo u površinski sloj kože, pomoću mašinice i mikro iglica. Ova tehnika učiniće da Vaše obrve izgledaju definisano i prirodno, bez jakih kontura.

RAZLIKA IZMEĐU OVE DVE TEHNIKE?

Microblading je nov naziv za japansko iscrtavanje oblika, obzirom da koristimo mikro alat sa kojim radimo, novo ime je skroz opravdano. Manuelno iscrtavamo dlačicu po dlačicu, uklapamo uz već postojeće dlačice. Idealan je za suvu i normalnu kožu.

Puder obrve su moderna metoda trajne šminke, jer radimo na površinskom sloju kože, epidermisa. Radimo ih mašinicom i odlična je tehnika za sve tpove kože. Prednji deo senčimo, kako bi dobili što prirodniji izgled, dok kraj obrve radimo precizno i oštrije.

KAKO BIRAMO BOJU PIGMENTA?

Boju pigmenta biramo na osnovu prirodne boje dlake i kože. Nekada ista boja može drugačije izgledati na previše svetloj ili tamnoj koži. Kada imate izrazito crnu dlaku obrva, a kosa Vam je plava, u tom slučaju ne možemo raditi obrve u najsvetlijoj nijansi, kako bi se slagalo sa Vašom kosom, jer iscrtane dlačice se neće uklopiti uz već postojeće. Nećemo raditi ni crne, već braon boju koja će se lepo uklopiti.

Microblading boje za obrve

DA LI JE TRETMAN BOLAN?

Odgovor na ovo pitanje jeste da je to individualno, svako od nas ima drugačiji prag bola, neko ga poredi sa čupanjem obrva, dok je kod nekoga to daleko bolniji proces. Smatramo da je jako bitno kako se pripremite za sam tretman, mnogo klijenata ima strah od bola koji ustvari stvara najveću prepreku. Kako bi izbegli neprijatnost i potencijalnu bol, koristimo anestetik u vidu kreme, koji sve to eliminiše.

KADA NE RADIMO TRETMAN?

Tretman ne radimo kada su u pitanju trudnice i dojilje. Zatim, ukoliko koristite:
1. Hormonske lekove (proveriti da li utiču na kožu)
2. Antikoagulantne lekove (posle apsorpcije zgrušavanja krvi možemo raditi, ali očekujemo ekstremno krvarenje, tako da izbegavamo). U slučaju konzumacije ovih lekova, tretman neće biti uspešan.

ŠTA DOBIJAMO NAKOM TRETMANA?

Prvenstveno dobijate ogromnu količinu sreće, u tom trenutku postajete svesne da na sebi imate obrve koje se ne mogu obrisati. Kada ste na moru ili bazenu, ne morate brinuti da li Vas je neko video bez obrva. Ogromna ušteta vremena, vreme je dragoceno, a više ga ne morate trošiti na iscrpno crtanje obrva svakoga jutra, svakako i ušteta materijala na isto. Osećaj samopouzdanja, seksipila, podmlađenosti je neprocenjiv.

KADA SE RADE KOREKCIJE I OSVEŽENJA?

Mesec dana nakon prvog tretmana radimo korekciju, na kojoj dodajemo boju, odnosno pigment na delove obrva gde je pigment izbledeo ili nestao, prilikom za zalečenja kože. Tada možemo reći da je tretman u potpunosti završen. Osveženje radimo na pola godine ili na godišnjem nivou. Kod normalnog tipa kože, boja se duže zadržava i osveženja se mogu raditi čak i na dve godine.

KAKO SE PRIPREMITI ZA TRETMAN?

Kako bi tretman bio uspešan, jako je bitno pripremiti se za njega. Šta to znači? Najmanje tri nedelje pre tretmana ne trebate raditi piling lica, laserske tretmane i sve
ostale abrazivne tretmane uopšteno. 24h pre tretmana ne smete konzumirati alkohol, kofein, kao i lekove koji mogu dovesti do obilnog krvarenja. Savetujemo da dođete odmorni, jer sam tretman traje oko sat i po vremena, do dva. Tek kada sve ovo ispunite, vaše obrve možete prepustiti nama, a mi Vama garantujemo sto posto uspešnosti i savršen krajnji rezultat.

NEGA NAKON TRETMANA?

NORMALNA KOŽA
Dan Pola sata nakon tretmana nežno ispirati obrve bebi sapunom i vodom, zatim namazati preporučenu kremicu i proces ponavljati do kraja dana. 2-7 dan Ponavljati proces mazanja preporučene kremice više puta na dan u tankom sloju

MASNA KOŽA
Dan Pola sata nakon tretmana nežno ispirati obrve bebi sapunom i vodom, zatim namazati preporučenu kremicu i proces ponavljati do kraja dana. 2-7 Dan x
Sedam dana nakon odrađenog tretmana zabranjeno je treniranje, solarijum, izloženost suncu, kuoanje u javnim vodama i šminkanje u predelu obrva.

KAKO ODREĐUJEMO OBLIK OBRVA?

Za određivanja oblika prvenstveno porazgovaramo sa klijentom i objasnimo šta može očekivati na osnovu trenutnog stanja obrva. Konsultujemo se oko debljine i proces iscrtavnja oblika može početi.Za početak koristimo Phi kompas i olovku, vodimo se zlatnim presekom 1.618. Zatim određujemo tačke po kojima ćemo iscrtati oblik, na osnovu arkadne, čeone kosti i razmaka između beonjača. Svaki oblik je prilagođen strukturi vašeg lica. Nakon iscrtavanja, koristimo Phi app kako bi proverili da li su obrve jednake. Nakon Vaše saglasnosti, počinjemo sa tretmanom.

AKO JE PHIBROWS TVOJ IZBOR ZAKAŽI BESPLATNE KONSULTACIJE